Меню сайта


+ Добавить объявление VIP-обслуживание Эксклюзив- это выгодно! агентство недвижимости в Киеве Леонов и ко, недвижимость в Киеве, продажа квартир в Киеве доска объявлений Киев кредит в Киеве Подать бесплатно объявление в Авизо
Приветствую Вас, Гость · RSS 20.05.2024, 15:49
Главная » 2011 » Октябрь » 28 » 23 жертви газу в Дніпрі: знову заарештовано екс-керівники і майстер, амністії не буде.
13:47
23 жертви газу в Дніпрі: знову заарештовано екс-керівники і майстер, амністії не буде.
За вибух будинку засудять за більш тяжкою статтею.
Новий поворот у справі щодо вибуху газу в житловій багатоповерхівці на вул. Мандриківській, 127, яка сталася у Дніпропетровську 13 жовтня 2007 року. Знову заарештовано екс-керівники «Дніпрогазу» - Ігор Іванков, Максим Сорокін та Сергій Бачурін. Нагадаємо, в 2007 році в результаті вибуху під уламками будівлі, що обрушилася були поховані 23 людини.

Потерпілими у порушеній кримінальній справі (стаття КК «Службова недбалість, що спричинила тяжкі наслідки») були визнані понад 400 осіб. На лаві підсудних опинилися генеральний директор «Дніпрогазу» - Іванков, його заступник - Сорокін і головний інженер - Бачурін. Однак незабаром судові засідання припинилися, оскільки обвинувачені потрапили під закон про амністію і були звільнені від відповідальності.

Численними скаргами родичі загиблих добилися нового розгляду справи в суді, але обвинувачених знову підвели під амністію. Потерпілі знову опротестували рішення суду і 29 березня 2011 обласний апеляційний суд Запорізької області направив справу на дорозслідування в прокуратуру Дніпропетровської області. Слідчі перекваліфікували справу на більш тяжку статтю - «Порушення правил безпеки під час виконання робіт підвищеної небезпеки» (до 8 років позбавлення волі, без права на амністію).

На цей раз окрім трьох екс-керівників «Дніпрогазу» під слідство потрапив і майстер внутрішньобудинкової газової ситеми Максим Мурзін, він теж взято під варту. «Нами виконана величезна робота по збору свідчень свідків - опитано 320 осіб, ми заручилися результатами пожежної та вибухо-технічної експертиз. Експерти встановили провину керівників «Дніпрогазу» і майстри. Обвинувачені знайомляться з матеріалами справи. Сказати, коли розпочнуться засідання суду, я поки не можу. Крім того, суд може не погодитися з кваліфікацією статті - нам необхідно її довести », - пояснила прокурор області Наталя Марчук.
Джерело
Просмотров: 481 | Добавил: администратор | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]