Меню сайта


+ Добавить объявление VIP-обслуживание Эксклюзив- это выгодно! агентство недвижимости в Киеве Леонов и ко, недвижимость в Киеве, продажа квартир в Киеве доска объявлений Киев кредит в Киеве Подать бесплатно объявление в Авизо
Приветствую Вас, Гость · RSS 20.05.2024, 17:19
Главная » 2011 » Ноябрь » 2 » Археологи знайшли іспанська скарб.
17:20
Археологи знайшли іспанська скарб.
Прикраси XVI століття та інші іспанські артефакти були знайдені на місці колишньої індіанської села в штаті Джорджія.
Судячи з цього відкриття, експедиція конкістадора Ернандо де Сото 1539-1541 років сильно відхилилася від того курсу, який їй приписують історики.
Співробітники Фернбенковского музею природної історії Атланти знайшли скляні намистини, залізні інструменти, а також латунні і срібні прикраси, датовані серединою XVI століття, хоча шукали сліди іншого іспанської експедиції, здійсненої в сімнадцятому столітті. Ніхто не очікував, що де Сото, який прямував з Флориди до Міссурі, відхилився так сильно на схід.
«Для індіанців півдня Північної Америки того часу скляні намиста і залізні інструменти повинні були здаватися чимось на зразок« айфонів », - зазначає керівник проекту Денніс Блентон. - Вони не знали цих матеріалів. До того ж артефакти володіли такими відтінками синього і червоного, які ще не зустрічалися індіанцям ».
Це найбагатша колекція іспанських артефактів XVI століття, знайдена на території США за межами Флориди. Судячи з усього, конкістадори обміняли свої речі на їжу, інформацію, право на вільний прохід по землях племені (швидше за все, це були ічісі), носильників поклажі і, можливо, жіночу компанію. Принаймні зазвичай їм потрібно саме це.
Крім того, виявлено залишки великого будови, що мав криту соломою дах у формі піраміди. Його оточував рів, а в центрі будинку знаходився великий вогнище. Бути може, спорудження служило місцем проведення обрядів або храмом.
Судячи з іспанським записів, де Сото зупинявся там 30 березня - 2 квітня 1540 року. Його загін складався більш ніж з шестисот чоловік; в обозі було кілька сотень свиней та коней, яких індійці ніколи не бачили. Час від часу де Сото цим користувався і проголошував себе богом, що спустився з сонця. Треба зауважити, що до 1540 чутки про таємничі чужинців вже поширилися досить широко по південному сході Північної Америки.
Свідчень масових вбивств або вандалізму не виявлено: іспанців взяли привітно. Тим самим індіанці уникли гіркої долі: зазвичай європейці не терпіли відмов. Як правило, де Сото брав у заручники вождя, поки його вимоги не задовольнялися. Але і при мирному результаті переговорів необхідність годувати ораву прибульців і надавати їм жінок змушувала індіанців спроваджувати дорогих гостей якомога швидше.
Втім, у колекції артефактів може бути і інше пояснення, підкреслює пан Блентон. Їх могли залишити там іспанці, які покинули колонію Айльон. Це поселення відомо тільки з письмових джерел, і деякі вчені поміщають його на березі штату Джорджія.
Джерело
Просмотров: 477 | Добавил: администратор | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]