Меню сайта


+ Добавить объявление VIP-обслуживание Эксклюзив- это выгодно! агентство недвижимости в Киеве Леонов и ко, недвижимость в Киеве, продажа квартир в Киеве доска объявлений Киев кредит в Киеве Подать бесплатно объявление в Авизо
Приветствую Вас, Гость · RSS 20.05.2024, 21:41
Главная » 2011 » Октябрь » 31 » "Архнадзор" намагається врятувати від знесення "підозріло" вигорілий ДК "Жовтень".
16:37
"Архнадзор" намагається врятувати від знесення "підозріло" вигорілий ДК "Жовтень".
Громадський рух "Архнадзор" побоюється знесення частково згорілого будинку культури "Жовтень" на північно-заході Москви.
"Міська влада хоче знести ДК, заявляючи, що він згорів на 100%. Але це не так - згорів лише зал для глядачів і фойє, адміністративна частина збереглася, навіть ремонт там не сильно потрібний", - заявив "Інтерфакс" координатор "Архнадзор" Юрій Єгоров у понеділок.
Однак, за його словами, управа поки не прийняла рішення про знесення, крім того, необхідне узгодження Москомнаследія, оскільки будівля є заявленим на охорону об'єктом. "У суботу ввечері вже приїжджав екскаватор, але ми викликали поліцію, і знесення зупинили. Також Москомнаследія попросив почекати до понеділка для прийняття рішення", - повідомив Єгоров. Він зазначив, що зі знесенням "сильно поспішають". За словами Єгорова, територією, на якій розташовується ДК "Жовтень", вже давно цікавилися інвестори - в 2003-2004 році на цьому місці хотіли побудувати творчий центр, але потім від цих планів відмовилися. Однак у 2009 році "знесення знову стали проштовхувати". Єгоров повідомив, що в будівлі працювали дитячі студії, гуртки, проводилися концерти.
Сильна пожежа в ДК "Жовтень" на вулиці Маршала Малиновського стався в ніч на суботу, 29 жовтня. Вранці о 11 годині загоряння ліквідували. Джерело в правоохоронних органах сказав "Інтерфаксу", що причиною пожежі міг стати умисний підпал.
Будівля ДК "Жовтень" було побудовано в 1937 році, стиль - конструктивізм. У 1941 році в будинку збиралося Московське народне ополчення.
Просмотров: 503 | Добавил: администратор | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]