Меню сайта


+ Добавить объявление VIP-обслуживание Эксклюзив- это выгодно! агентство недвижимости в Киеве Леонов и ко, недвижимость в Киеве, продажа квартир в Киеве доска объявлений Киев кредит в Киеве Подать бесплатно объявление в Авизо
Приветствую Вас, Гость · RSS 20.05.2024, 18:18
Главная » 2011 » Октябрь » 26 » "Архнадзор" виявив "великий китайський паркан" в центрі Москви.
17:56
"Архнадзор" виявив "великий китайський паркан" в центрі Москви.
Адміністрація президента огороджує гратами свої будівлі на Китай-місті в центрі Москви. Паркан захоплює частину тротуару перед фасадом колишнього готелю "Боярський двір", зведеної Федором Шехтелем. Повністю відрізаними від міста виявляються Нікітніках і Іпатіївський провулки. У самому серці історичної Москви виникає режимна зона, доступ до якої по завершенні будівництва буде можливий тільки за спецперепустками, Про це напередодні повідомило громадський рух "Архнадзор".

- За деякими даними, таким чином адміністрація вирішила відремонтувати свою їдальню


За даними координатора руху Наталії Самовер, усередині закритого периметра виявляються видатні пам'ятки XVII століття - палати знаменитого іконописця Симона Ушакова (Іпатіївський провулок, 12) і церква Трійці в Нікітніках - шедевр давньоруського мистецтва (Нікітніках провулок, 3).

"Рішення перетворити міську територію загального користування в закритий анклав приймалося таємно, без відома городян та без урахування наслідків, які вона спричинить для вітчизняної культури, престижу Москви та Росії в цілому", - наполягають в "Архнадзор".

Градозащітнікі нагадують про те, режимність вже заподіяла шкоду таких пам'ятників історії та архітектури, як палати князя Троекурова, що стоять у дворі Державної думи (Георгіївський провулок, 3). У цьому році Міністерство оборони перекрило частина Великого Знам'янського провулка, перевівши його в категорію земель оборонного призначення, виключивши з міського простору і культурного побуту садибу колекціонера Щукіна (Великий Знаменський провулок, 8).

"Створення забороненого міста посеред європейської столиці в XXI ст. - Подія небачене. У Росії нічого подібного не відбувалося з тих пір, як в 1955 р. Микита Хрущов прийняв рішення відкрити вільний доступ до Кремля, закритий при Сталіні", - підкреслюють в "Архнадзор ".

Градозащітнікі закликають президента Росії Дмитра Медведєва скасувати рішення про закриття історичній частині Москви і захистити право громадян на доступ до культурної спадщини, гарантоване Конституцією країни.










Просмотров: 523 | Добавил: администратор | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]