Меню сайта


+ Добавить объявление VIP-обслуживание Эксклюзив- это выгодно! агентство недвижимости в Киеве Леонов и ко, недвижимость в Киеве, продажа квартир в Киеве доска объявлений Киев кредит в Киеве Подать бесплатно объявление в Авизо
Приветствую Вас, Гость · RSS 20.05.2024, 17:19
Главная » 2011 » Ноябрь » 2 » Батьків лазерного хулігана з Барнаула оштрафували на 200 рублів.
16:55
Батьків лазерного хулігана з Барнаула оштрафували на 200 рублів.
У таку суму виявився оцінено реальний ризик падіння літака «Москва-Барнаул» з 120 пасажирами на борту.
Батьки 15-річного школяра з Барнаула, який намагався засліпити лазером пілотів заходив на посадку в аеропорту столиці Алтайського краю літака, заплатять штраф в 200 рублів.
- Адміністративне виробництво було порушено за статтею 5.35 КоАП «Невиконання батьками обов'язків по утриманню та вихованню неповнолітніх». Сам підліток відкараскався бесідою з працівниками спецслужб, - прокоментувала ситуацію Наталя Гордієнко, помічник Барнаульського транспортного прокурора.
Нагадаємо, інцидент стався 22 вересня. В 5.49 командир повітряного судна, що виконував рейс за маршрутом «Москва-Барнаул», повідомив про те, що при заході на посадку екіпаж спробували засліпити лазерним променем. На борту літака А-320 авіакомпанії «Аерофлот» перебувало 120 пасажирів і вісім членів екіпажу. Протягом всієї посадки промінь лазера не залишав кабіни літака.
Увечері того ж дня хулігана знайшли: 15-річний школяр барнаульський, побачивши з'явилися на поріг його будинку поліцейських, відразу в усьому зізнався. Підліток розповів, що «засліплення пілота в його плани не входило, він лише направляв промінь на миготливі вогні літака».
Знаряддям злочину виявилася лазерна указка променя зеленого кольору в чорному корпусі. Небезпечну «іграшку» хлопцеві подарував старший брат - Айнур, що працював раніше в барнаульський нічних клубах, де подібна світлотехніка використовується на вечірках і світлових шоу.

КОМЕНТАР ЮРИСТА

Михайло Жуков, директор Асоціації юристів і приватних детективів «Сова»:
- Одна справа, коли камінням кидають у вікно, а тут міг впасти літак з пасажирами на місто. Впав би, родичі їх би розірвали на шматки і не подивилися б, чому він це зробив. Лазерне хуліганство суспільно небезпечно, тому що наражає на небезпеку необмежену кількість людей - не тільки екіпаж, а й житлові райони міста. Це кримінальний злочин на мій погляд.
Потрібно вводити поправки за «хуліганство із застосуванням технічних засобів». Є ж вбивство з використанням зброї або предметів, які можна розглядати як такі. І тут слід проводити аналогію. Тому, що сьогодні це указка, завтра - сканер, далі - більше. І нинішнє покарання вже недостатньо. Навіть якщо їх на мільйон оштрафувати, штраф не вирішить проблему кардинально. Наприклад, для цього Барнаульського підлітка обов'язково хотілося б бачити виправні роботи як покарання, щоб колись йому було, чим попало займатися. А для дорослих має бути покарання з мінімальною межею у п'ять років, тоді б це когось зупинило.
Просмотров: 370 | Добавил: администратор | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]