Меню сайта


+ Добавить объявление VIP-обслуживание Эксклюзив- это выгодно! агентство недвижимости в Киеве Леонов и ко, недвижимость в Киеве, продажа квартир в Киеве доска объявлений Киев кредит в Киеве Подать бесплатно объявление в Авизо
Приветствую Вас, Гость · RSS 20.05.2024, 18:57
Главная » 2011 » Сентябрь » 20 » "Днiпровськi вежi" нарештi добудують.
11:40
"Днiпровськi вежi" нарештi добудують.
Найстарiший довгобуд Києва таки завершать. Iдеться про "Днiпровськi вежi" на проспектi Ватутiна, якi не можуть добудувати вже 11 рокiв.

Про це повiдомила прес-служба Внутрiшнiх вiйськ МВС України. Новим замовником об`єкта, ймовiрно, стане Київська мiська адмiнiстрацiя. Наразi ж очiкують проведення повторної експертизи та коригування проекту. Без цього продовжити будiвництво не можливо.

Найтривалiше будiвництво в Києвi - "Днiпровськi вежi" - буде завершене. Частина квартир у комплексi належить вiйськовослужбовцям. Iнша ж - приватним особам. Нинi чекають повторної експертизи, яка дозволить з`ясувати, кому з iнвесторiв скiльки житла належить. До того ж треба визначити, в якому станi перебувають споруди. Пiсля цього заплановане коригування проекту. Його мета: дiзнатися, що треба добудувати, i кошторис робiт. На цi потреби пiдуть державнi грошi.

"Бiльше 7 млн гривень, якi необхiднi для того, щоб здiйснити корегування проекту. На сьогоднiшнiй день вже готовi документи, готове доручення прем`єр- мiнiстра до Кабмiну, щодо видiлення цих коштiв. Проводиться дуже ретельна робота, з приводу того, щоб функцiї замовника були переданi Державнiй Київськiй адмiнiстрацiї", - розповiла Свiтлана Павловська, керiвник прес-служби Внутрiшнiх вiйськ МВС України.

Найбiльше часу забере експертиза технiчного стану споруди. Кажуть у Державнiй будiвельнiй iнспекцiї. Будiвлi мають понад 70 метрiв заввишки i належать до експериментального зведення. Для таких споруд звичайнi будiвельнi норми не дiють. Тому експертиза може розтягнутися на кiлька мiсяцiв. Хоча за належного фiнансування цей процес легко прискорити. Наступнi ж етапи за часом менш тривалi.

"Экспертиза проекта, комплексная, если будет проведена коректировка, там, в зависимости от сроков, но 45 дней на сегодняшний день - это предельный срок для проведения экспертизы. Нас уведомляют, о том, что они скорректировали и получили комплексную государственную экспертизу проекта, скорректированную имеется в виду. И строят дальше", - повiдомив заступник начальника Iнспекцiї Держархбудконтролю Олександр Пухной.

Тим часом приватнi iнвестори, якi не мають стосунку до МВС, нарiкають на бездiяльнiсть. Мовляв: доручення глави уряду, яким вiн постановив вжити заходiв для завершення споруди, i досi не виконане.

"Доручення нашого прем’єр-мiнiстра Азарова не виконано. На 1 вересня всi повиннi були надати уже чiткий перелiк i погодження, це розпорядження Кабмiну про видiлення цих коштiв ", - обурюється президент Асоцiацiї приватних iнвесторiв та власникiв Тетяна Шальман.

Будiвництво комплексу, що складається iз шести хмарочосiв, розпочали 1999 року. Замовником тодi виступило Головне управлiння внутрiшнiх вiйськ МВС, iнвестувавши близько 130 мiльйонiв гривень. Воно мало одержати понад 400 квартир у комплексi та видiлити їх вiйськовослужбовцям. Пiзнiше МВС передало функцiї замовника концерну "Укрiндустрiя", який залучив приватного генпiдрядника. У жовтнi 2005-го спорудження "Днiпровських веж" повнiстю припинили. Зараз житлова частина готова на 60%. Повiдомляє телеканал UBR.
Просмотров: 567 | Добавил: администратор | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]