Меню сайта


+ Добавить объявление VIP-обслуживание Эксклюзив- это выгодно! агентство недвижимости в Киеве Леонов и ко, недвижимость в Киеве, продажа квартир в Киеве доска объявлений Киев кредит в Киеве Подать бесплатно объявление в Авизо
Приветствую Вас, Гость · RSS 20.05.2024, 23:10
Главная » 2011 » Ноябрь » 1 » Дві дев'ятикласниці стрибнули з десятого поверху через нещасливе кохання.
17:22
Дві дев'ятикласниці стрибнули з десятого поверху через нещасливе кохання.
У неділю ввечері в Приморському районі сталося подвійне самогубство. Дві учениці дев'ятого класу школи № 655 Карина та Вероніка викинулися з десятого поверху будинку № 50 / 1 на Богатирському проспекті. Від отриманих важких травм вони померли на місці.
- Перед стрибком дівчинки написали дві передсмертні записки, - повідомили в правоохоронних органах. - Одна із загиблих просить звинувачувати у своїй смерті хлопчика Руслана, друга - Діму.
Порушено кримінальну справу за статтею «доведення до самогубства». Максимальне покарання, яке загрожує людині, що підштовхнула загиблого до суїциду - п'ять років колонії.
- Школярки черзі вистрибнули з вікна квартири однієї з них, розташованій на десятому поверсі, - повідомили в прес-службі ГСУ СК РФ по Петербургу. - Річ взято на особливий контроль.
За розповідями друзів, подружки зважилися на цей страшний крок після того, як розлучилися зі своїми коханими. Карина дружила з учнем тієї ж школи Русланом. Хлопець всерйоз захоплюється кунг-фу і регулярно виступає на всіляких змаганнях. Через що вони з Кариною розлучилися, поки невідомо.
Вероніка звинуватила у своїй смерті Діму
У Вероніки теж був хлопець Діма, з яким вона зустрічалася. І так вже вийшло, що розрив у їх відносинах збігся з проблемами на особистому фронті у кращої подруги Вероніки.
Не впоравшись зі стражданнями, дівчатка вирішили одночасно покінчити життя самогубством. У неділю вони залишилися удвох вдома у Карини. Написали прощальні записки, вказавши в них імена коханих, відкрили вікно на кухні і по черзі зробили крок вниз з десятого поверху ...
Перед смертю Вероніка встигла прокричати своїм друзям через Інтернет про свій біль. Вона написала на своїй сторінці лаконічне: «Пробачте!»
Карина не витримала розставання з Русланом
- Дуже позитивні дівчинки, - кажуть знайомі про Вероніку з Кариною. - Ніколи б не подумали, що вони здатні на самогубство. Росли в нормальних сім'ях, не хуліганки які-небудь. Нерозумно через нещасливе кохання вмирати в такому юному віці.
Панельну 17-поверхівку, в якій сталася трагедія, побудували всього пару років тому. Тому сусіди ще не встигли толком познайомитися один з одним. Карина та Вероніка - були винятками. Вони не тільки вчилися в одному класі, а й жили в одному будинку, щоправда, в різних під'їздах.
- Я бачила, як дівчатка лежали на землі, - згадує страшну картину мешканка будинку. - Вони впали на газон у двох кроках одне від одного. Одна була в джинсах, інша - у спідниці. Приїхали лікарі, поліцейські, зібралося багато людей.
За розповідями очевидців, батьки загиблих школярок вели себе по-різному. Убиті горем батьки Карини не знаходили собі місця. А от мати Вероніки, без будь-яких емоцій сиділа на ганку під'їзду і пила пиво. Сусіди кажуть, що жінка зловживала спиртним і її частенько бачили в нетверезому стані.
Зараз на місці загибелі дівчаток лежать квіти. Рідні та друзі поклали в двох кроках один від одного червоні гвоздики та білі троянди. На згадку про обірвалися життях.
Навряд чи Руслан припускав, чим закінчаться їхні стосунки з Кариною
Самогубство підлітків останнім часом стало справжнім кошмаром для Петербурга. Тільки за останні кілька днів сталося три гучних випадку.
У минулі вихідні в проліт між поручнями з десятого поверху впала 17-річна Яна Нілова - дочка депутата Закса Олега Нілова.
У минулу середу прямо після уроків з вікна школи вистрибнув шестикласник Діма фабричне. Він наклав на себе руки після того, як йому поставили «двійку» в чверті з російської мови (детальніше читайте тут).
ДУМКА:
Андрій Цапу, заступник редактора «Комсомольської правди в Петербурзі», кандидат соціологічних наук:
Ще два дитячі самогубства. У передсмертних записках - слова про нещасну любов. Всього тиждень тому - юна дівчина наклала на себе руки теж через відносин, а в середині минулого тижня - шестикласник кинувся у вікно, отримавши двійку в чверті.
У мене є гіпотеза, якою почасти можна пояснити цю страшну тенденцію - тільки за останні півтора тижні - чотири дитячих самогубства. Звичайно, не знімаючи відповідальності з батьків і педагогів, хочеться зрозуміти, чому наші діти не можуть протистояти першим же випробуванням, які дає їм життя. Зрозуміти, щоб захистити. У мене є припущення. Не вистачає культури. Школярі зараз зовсім не читають класику. Хіба що в скороченому варіанті перед уроком, дуже формально. Не читають, не дивляться в театрах і в кіно. Якби ці дві нещасні вчиталися в "Анну Кареніну", вони б зрозуміли, які проблеми в принципі можуть призвести до найстрашнішого і останнім рішенням у житті. Їх дитячі любовішкі здалися б їм смішними і вирішуваних проблемами.
А прищаві відкинули їх кавалери, не здавалися б глобальною метою. Прочитай вони хоча б кілька прекрасних книжок про кохання, вони б зрозуміли, які є горизонти у цього почуття. Вони зрозуміли б, що життя виходить далеко за межі їх кімнати, двору, телевізора. Що можливо міняти свою долю і отримувати неймовірні відчуття, враження, досвід. Правда, до всього цього треба йти. Треба боротися за своєю щастя. У житті з'явилася б мету.
Але замість цього сучасні діти черпають моделі відносин і уявлення про любов і життя з реаліті-шоу, де обговорюють битовуху і пішло з таким пафосом, що хочеш, не хочеш, повіриш в те, що це найбільш значущі проблеми.
На жаль, покоління, яке судить про відносини і життя в цілому по "Дому-2" не здатне тримати удари власної долі. Мені страшно за наших дітей.
Просмотров: 431 | Добавил: администратор | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]