Меню сайта


+ Добавить объявление VIP-обслуживание Эксклюзив- это выгодно! агентство недвижимости в Киеве Леонов и ко, недвижимость в Киеве, продажа квартир в Киеве доска объявлений Киев кредит в Киеве Подать бесплатно объявление в Авизо
Приветствую Вас, Гость · RSS 20.05.2024, 18:57
Главная » 2011 » Ноябрь » 29 » Китай претендує на українську землю.
18:52
Китай претендує на українську землю.
Найближчим часом найбільшим орендарем українських земель планує стати Китай. Для досягнення цієї мети країна зараз формує спеціальний фонд, загальна сума якого складе $ 400 млрд.


Нерезиденти Україна орендують понад 12 мільйонів гектарів української землі, повідомив президент Асоціації фермерів і приватних землевласників України Іван Томич.

За його інформацією, українські землі орендують іноземці з 30 країн світу. Більшість нерезидентів, що орендують ці території, - громадяни ЄС, США та Китаю. Томич відзначив, що оренда відбувається через юридичні особи, в тому числі і агрохолдинги.

Згідно з проектом земельної реформи, дозвіл на купівлю землі сільськогосподарського призначення планується надавати лише громадянам України.

Виходячи з ціни одного гектара в 20 тисяч гривень, загальна вартість земель сільськогосподарського призначення на Україну становить 560 мільярдів гривень.

Нагадаємо, що Верховна рада Україна раніше вже прийняла перший закон в рамках земельної реформи "Про земельний кадастр". Потім депутати обіцяли, що до кінця року приймуть закон "Про ринок землі", який зніме мораторій на продаж землі сільгосппризначення з 1 січня 2012 року. Якщо останній закон не буде прийнятий до кінця поточного року, мораторій буде автоматично продовжений ще на рік.

І тільки у випадку, якщо протягом 2012 року депутати приймуть усі необхідні законодавчі акти, в тому числі визначають механізм оцінки землі, процедура продажу землі запрацює з 2013 року. Глава фракції Партії регіонів Олександр Єфремов прогнозує, що парламент не встигне прийняти Закон "Про ринок землі" до кінця 2012 року.
Просмотров: 519 | Добавил: администратор | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]