Меню сайта


+ Добавить объявление VIP-обслуживание Эксклюзив- это выгодно! агентство недвижимости в Киеве Леонов и ко, недвижимость в Киеве, продажа квартир в Киеве доска объявлений Киев кредит в Киеве Подать бесплатно объявление в Авизо
Приветствую Вас, Гость · RSS 20.05.2024, 21:41
Главная » 2011 » Ноябрь » 3 » Міноборони Росії передасть муніципалітетам "убиті" дитсадки.
15:42
Міноборони Росії передасть муніципалітетам "убиті" дитсадки.
Уряд РФ надасть підтримку муніципалітетам при ремонті дитячих садків, переданих з балансу Міноборони, повідомив прем'єр-міністр РФ Володимир Путін на зустрічі з ветеранськими організаціями силових структур.
На зустрічі була піднята проблема того, що багато дитячі садки, які знаходяться на балансі Міноборони і повинні бути передані муніципалітетам, знаходяться в жалюгідному стані і після передачі відразу будуть закриті, оскільки не відповідають нормам санепіднагляду та пожежної безпеки. Путін зазначив, що обговорював цю тему з віце-прем'єром РФ Олександром Жуковим, який курирує соціальні питання, а також з міністром оборони, передає РИА "Новости".
- МВС зайнялося будівництвом "поліцейських мікрорайонів"
- Статус "закритих військових містечок" втратили 130 населених пунктів РФ
"Можна було б муніципалітету віддати (дитячі садки) як майновий комплекс і дати їм гроші на ремонт і приведення в порядок, щоб вони підтяглися до потреб СанПіН", - сказав прем'єр.
Він нагадав, що в найближчі два роки регіонами у тому числі на дошкільні програми будуть виділені субсидії в розмірі 10 мільярдів рублів. "Можна з цих грошей частково вам направити, щоб підтримати муніципалітети з ремонту", - сказав Путін.
На його думку, було б недоцільно спочатку виділити гроші Міноборони на ремонт, а потім вже передати в муніципалітети. "Якщо ми дамо Міноборони (гроші на ремонт) ... не хочу нікого ні в чому підозрювати, але там і кошторису будуть відповідні", - сказав прем'єр.
Що стосується дитячих садків Калінінграда, він пообіцяв передати список віце-прем'єра РФ Дмитру Козаку. "Ми вам ці гроші дамо", - зазначив Путін.
Проблему з дитячими садами Міноборони обговорювали раніше, наприкінці жовтня, президент РФ Дмитро Медведєв і міністр оборони Валерій Сердюков. Президент заявив, що має намір розібратися з муніципалітетами, які відмовляються приймати дитячі садки, які перебували на балансі Міноборони, і доручив голові відомства підготувати йому список таких регіонів, де муніципалітети відмовляються.
Сердюков тоді повідомив, що у веденні Міноборони знаходиться 491 дитячий садок, з них 21 - за кордоном. До кінця жовтня 136 були передані муніципалітетам, підписані угоди про те, щоб профіль був збережений. Ще 230 дитячих садів знаходяться в закритих військових містечках, з них 120 вже може бути передано муніципалітетам, проте 104 муніципалітету відмовлялися приймати дитячі садки на свій баланс.
Довгобуд дитсадків Міноборони в Примор'ї буду вважати саботажем
Будь-яке затягування з відкриттям дитячих садків Міноборони, переданих у власність Владивостока і закритих, буде розглядатися урядом як саботаж і провокація, заявив в четвер перший віце-прем'єр Росії Ігор Шувалов на селекторній нараді з главами муніципальних утворень Приморського краю.
Дитячі садки Міноборони планувалося передати у власність Владивостока. Два дитсадка зараз ще працюють, а інші три закриті. Обладнання з них вивезено, а всі співробітники звільнені.
"Бюрократичні нюанси між відомствами не повинні стосуватися звичайних людей, а тим більше дітей. До 1 грудня всі дитячі сади повинні працювати, а діти і робочі колективи повернуті на місце. Якщо необхідні законодавчі акти чи рішення уряду, то воно у вас буде", - сказав Шувалов.
Він додав, що військовим і цивільним властям Примор'я необхідно вибачитися перед людьми.
"Принести вибачення від мого імені та імені міністра оборони. Ніхто не має права не виконувати доручення голови уряду", - сказав перший віце-прем'єр.
Як повідомив міністр оборони Анатолій Сердюков, до кінця дня буде підписано наказ, який дозволить міській владі прийняти дитячі садки в свою власність. За словами мера Владивостока Ігоря Пушкарьова, як тільки необхідні документи будуть отримані, персонал негайно приступить до роботи і діти повернутися у садки. Шувалов доручив протягом трьох днів підготувати рішення для формальної передачі дитячих садків в муніципальних власність.
До кінця 2012 року 993 об'єкта міністерства оборони будуть передані у власність Приморського краю. Серед них 127 військових містечок, 21 дитячий сад і 20 будинків культури. Покинуті військові аеродроми також будуть передані муніципальних утворень.










Просмотров: 492 | Добавил: администратор | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]