Меню сайта


+ Добавить объявление VIP-обслуживание Эксклюзив- это выгодно! агентство недвижимости в Киеве Леонов и ко, недвижимость в Киеве, продажа квартир в Киеве доска объявлений Киев кредит в Киеве Подать бесплатно объявление в Авизо
Приветствую Вас, Гость · RSS 20.05.2024, 15:49
Главная » 2011 » Ноябрь » 26 » Москвич позбувся квартири на Арбаті "завдяки" договору незнайомця з його тяжкохворий матір'ю.
21:55
Москвич позбувся квартири на Арбаті "завдяки" договору незнайомця з його тяжкохворий матір'ю.
Одинокого 74-річного пенсіонера Дмитра Грінч хитромудро позбавили єдиного житла в Москві. Квартиру поруч з престижним Арбатом у нього відняли, не соромлячись, - в ділі виявився прямо замішаний один з керівників московського відділення Російського Червоного Хреста, який прославився "допомогою" з квартирами літнім підопічним, розповідає "Московський комсомолець".

Господиня квартири, мати Дмитра Грінч, тяжко захворіла після низки смертей. У 92-му помер її чоловік, в 95-м - молодший син Юрій, в 98-му загинула в автокатастрофі улюблена внучка Ганнуся. Здоров'я старої жінки і особливо її розум не витримали таких випробувань.

"За рік-другий вона буквально перетворилася на рослину, - розповідає близька подруга цієї сім'ї Айше Сергіївна Давидова. - Після всіх цих смертей Анну Наумівна неможливо було впізнати. Раніше це була шикарна жінка, інтелектуальна, з почуттям гумору, завжди на підборах, завжди з витонченою зачіскою, нафарбованими губками ... Тепер же вона стала згорбленою старою, не впізнавала добре знайомих людей, впала в глибоку депресію, постійно говорила про те, що не хоче більше жити ... Потім настрій у неї змінювалося, і тоді вона говорила, що мріє вийти заміж, намагалася загравати з чоловіками ... Це було не менш жахливо ".

Незважаючи на всі труднощі спілкування з такою важкою хворий, Дмитро Павлович терпляче зносив Матушкін примхи, капризи, доглядав за нею, купував всі потрібні ліки. А в 1998 році йому довелося продати свою кімнату - щоб зробити матері дорогу операцію. Тоді ж він переїхав у квартиру матері і зареєструвався в ній за місцем проживання.

А в березні 2004 року Дмитро Грінч дізнався несподівану новину: квартира матері більше їй не належить. З'ясувалося це випадково - раптом перестали приходити платіжки за квартиру. Пішов в РЕУ запитати, чому, і почув у відповідь, що Ганна Наумівна оформила договір ренти з передачею прав власності на житло якомусь громадянинові Сергію Натарова. Тепер він господар їх двокімнатної квартири в Чистому провулку, прилеглому до Арбату, а Ганна Наумівна має лише довічне право проживати там.

Дмитро кинувся з розпитуваннями до матері. Вона довго не могла зрозуміти, про що йдеться, а потім пригадала, що до неї приходив "дуже милий молодий чоловік", сказав, що від Лужкова, цілував їй руки, обіцяв вилікувати і видати заміж.

У той момент здавалося, що справа легко виправити: Анна Наумівна, на щастя, була ще жива, і абсурдний договір ренти можна було розірвати в судовому порядку. Жінка подала до Хамовнічеський суд позов про визнання договору ренти недійсним.

Сім'я чекала повістки в суд, але її все не було. Дмитро Павлович кожен день дзвонив туди: коли засідання? Йому відповідали: поки не призначено. Не отримували повістки і адвокати Ганни Наумівни. Минув травень - виклику на судове засідання так і не було.

"У червні я в черговий раз подзвонив до суду: маму треба було лікувати в санаторії, - розповідає Дмитро Павлович. - Мені сказали: везіть, ми не будемо поки призначати засідання. А коли я приніс довідку про те, що мати перебуває в санаторії, дівчинка-секретар зробила круглі очі: "Так адже суд-то вже був!" Вона перший день працювала, новенька, мабуть, не встигла отримати потрібні інструкції і дала мені всі документи, пов'язані з цією справою ".

Згідно з ними повістку до суду на ім'я Ганни Грінч ще 12 травня отримав відповідач Сергій Натаров. 24 травня Ганна Наумівна, виявляється, підписала нотаріально завірене розпорядження про відкликання своїх доручень адвокатам - незрозуміло тільки, чому вони не отримали повісток раніше? Далі, 25 травня Анна Грінч підписала заяву в Хамовнічеський суд, в якому просить відкликати свій позов про розірвання договору ренти. А вже 26 травня відбулося саме судове засідання, на якому федеральний суддя Єфімова І.Є. винесла наступне визначення: "Прийняти відмову Грінч А.Н. від позову до Натарова С.В. про розірвання договору довічного утримання та про повернення квартири. Провадження у справі припинити".

Дмитро Грінч зробив ще одну спробу відновити справедливість - подав до суду заяву про визнання матері недієздатною. Заява була прийнята, судове засідання призначили на 28 вересня 2006 року.

Проте напередодні суду, 27 вересня 2006-го, Ганна Грінч померла. Причиною смерті розтин встановило церебральний атеросклероз, тобто серйозне порушення функцій головного мозку. 16 жовтня Хамовнічеський суд виніс ухвалу - залишити заяву про визнання Анни Наумівни недієздатною без розгляду.

У березні 2007 року справу про визнання договору ренти недійсним і поверненні квартири було відновлено - у зв'язку з встановленням спадкоємців Анни Грінч, якими були її син Дмитро і онук. Розглядала його знову ж таки суддя Єфімова. У цій справі була призначена посмертна судово-психіатрична експертиза, результати якої виявилися не на користь Грінч.

Суди наглядових інстанцій у задоволенні скарги Дмитра Грінч також відмовили. Звернення до прокуратури всіх рівнів, які писали багато знайомих і друзі сім'ї Грінч, обурені цією ситуацією, теж не подіяли.

14 квартир Натарова

Тим часом, як пише "МК", Сергій Натаров зовсім не є "темною конячкою", навпаки - особистість публічна і скандально відома. Він є одним з керівників московського відділення Російського Червоного Хреста - організації, покликаної, як відомо, допомагати в числі інших одиноким пенсіонерам. У ЗМІ неодноразово проходили матеріали, що розповідають про діяльність Сергія Натарова.

Про те, як підопічні Червоного Хреста ставали об'єктами наполегливих атак ріелторів, що пропонують їм укладати договори ренти, про можливі зв'язки Натарова з ріелторами, яким передавалися списки своїх самотніх престарілих підопічних. Про те, що сам він зареєстрований в 14 московських квартирах, причому житлоплощу ця раніше належала літнім людям, і про те, що деякі з уклали з Натарова договір ренти дуже швидко йшли в інший світ. Ветерани писали листи генеральному прокурору РФ з проханням розібратися в діяльності Натарова.

Проте вся ця скандальна популярність поки анітрохи не заважає Натарова продовжувати займати пост в Червоному Хресті, вказує газета.
Просмотров: 504 | Добавил: администратор | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]