Меню сайта


+ Добавить объявление VIP-обслуживание Эксклюзив- это выгодно! агентство недвижимости в Киеве Леонов и ко, недвижимость в Киеве, продажа квартир в Киеве доска объявлений Киев кредит в Киеве Подать бесплатно объявление в Авизо
Приветствую Вас, Гость · RSS 20.05.2024, 17:47
Главная » 2011 » Ноябрь » 29 » Москвичі виходять на захист парку, якому загрожує вирубка заради будівництва корпусів Академії ФСБ.
18:45
Москвичі виходять на захист парку, якому загрожує вирубка заради будівництва корпусів Академії ФСБ.
У Москві назріває черговий скандал, пов'язаний із забудовою природної зони. Заради будівництва навчального будівлі Академії ФСБ РФ можуть знищити 5,78 га лісопаркового комплексу в чинній природоохоронній зоні на території столичного району Раменкі. Щоб віддати гай під комерційну забудову, чиновники незаконно внесли зміни до містобудівних документи Москви, стверджують місцеві жителі. Вони готуються вийти на мітинг у середу.

Як повідомляє "Газета.ru", мова йде про гай поруч з парком 50-річчя Жовтня, висадженої жителями району вздовж річки Раменкі в середині 80-х років минулого століття. За цей час завдяки зусиллям міських служб і жителів району це місце перетворилося на повноцінний парк, територія якого в офіційних документах Моськомархитектури вже багато років обрамлена червоними лініями природоохоронних територій, які забороняють будь-яке будівництво.

- А заради ФСТ "посунуть" межі екологічного запасника під Барвіха


Але недавно плани міської влади змінилися, і тепер парковій зоні загрожує повна вирубка з метою звільнення місця для чотирьох багатоповерхових житлових будинків. У лютому 2011 року розпорядженням департаменту земельних ресурсів уряду Москви територія паркової зони була передана в тимчасове користування ФГТУ ВПО "Академія Федеральної служби безпеки РФ" для проведення проектно-вишукувальних робіт. При цьому договір допускає проведення земельних і будівельних робіт на даній ділянці і можливість зміни мети надання ділянки.

Як з'ясувалося, московська земля знадобилася федеральному відомству для розрахунків з генпідрядником будівництва навчального корпусу за адресою Мічурінський проспект, володіння 70, - ТОВ "Монарх-Центр". Незабаром після отримання ділянки академія ФСБ затвердила додаткову угоду до інвестиційного контракту, одним з об'єктів якого є співфінансування будівництва навчального корпусу.

11 серпня Москомархитектура затвердила проект будівництва житлового комплексу з чотирьох будинків, і забудовник почав геодезичні роботи. У Москомархітектуре підтвердила плани по забудові парку житловим комплексом, повідомивши у відповідь на запити жителів і депутата Мосміськдуми Андрія Кличкова, що в даний момент проводяться проектні роботи.

Як відзначає "Газета.ru", можливість видати ГПЗУ (містобудівний план земельної ділянки) на територію парку Москомархитектура отримала завдяки названому "редакторської правкою" зміни функціонального призначення цієї ділянки в проекті закону "Про правила землекористування і забудови міста Москви" (ПЗЗ). А саме рішення про внесення змін до ПЗЗ, перетворило парк в "зону багатоквартирної житлової забудови", було прийнято на засідання міської комісії з питань містобудування, землекористування та забудови при уряді Москви 19 жовтня 2010 року.

"За нашим парком ще з 1991 року закріплено статус пам'ятника природи" Долина р. Раменкі ". На слуханнях по проекту Генплану Кузьмін (глава Моськомархитектури Олександр Кузьмін, - прим. Ред.) Особисто говорив нам, що тепер наш парк захищений законодавчо. І раптом з такою легкістю протаскується рішення про зміну статусу парку і затверджується проект забудови", - каже представник ініціативної групи громадян, які борються за збереження парку, Сергій Кузнєцов.

Під зверненнями проти будівництва на адресу столичних і федеральних властей підписалися близько 2 тисячі жителів Раменок. У мітингу, який повинен відбутися 30 листопада, збираються взяти участь 150 осіб.
Просмотров: 395 | Добавил: администратор | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]