Меню сайта


+ Добавить объявление VIP-обслуживание Эксклюзив- это выгодно! агентство недвижимости в Киеве Леонов и ко, недвижимость в Киеве, продажа квартир в Киеве доска объявлений Киев кредит в Киеве Подать бесплатно объявление в Авизо
Приветствую Вас, Гость · RSS 20.05.2024, 14:39
Главная » 2011 » Декабрь » 1 » На будмайданчиках Сочі масово розікрали деревину. І краще б всю вкрали - залишилася згнила, відзначають спостерігачі.
16:02
На будмайданчиках Сочі масово розікрали деревину. І краще б всю вкрали - залишилася згнила, відзначають спостерігачі.
Ревізійна комісія корпорації "Олімпбуд", очолювана аудиторами Рахункової палати, перевірила діяльність корпорації в 2010-му і першій половині 2011 року. У висновку комісії, датованому 11 листопада, основний обсяг тексту присвячений деревині - тієї, що залишається при вирубці ділянок під будівництво олімпійських об'єктів і інфраструктури. Комісія виявила, що вся деревина згнила, запліснявіли й потріскалася, а ще невідомо скільки вкрадено, повідомляють "Известия".

У висновку підкреслюється, що "єдиним можливим джерелом доходів корпорації є реалізація деревини лісових насаджень, що вирубуються під час розчищення будівельних майданчиків". Тому все, що спиляно в Імеретинській низовині, де зараз будується олімпійський парк, має належним чином зберігатися та реалізовуватися за ринковими цінами (після незалежної оцінки). Виняток складають цінні породи, наприклад каштани, торгівля якими офіційно заборонена, і тому такі дерева підрядники "Олімпстроя" мають безоплатно віддавати національному парку Сочі.

- Сама якість олімпійських об'єктів теж лякає: новенькі трампліни вже в тріщинах
- Сочі перетворюється в "олімпійське гетто" і більше не буде курортом


На ділі все йде трохи інакше. "Умови зберігання деревини не дотримані ні для одного з об'єктів оцінки, в результаті чого деревина усіх порід втратила якість, піддалася гниттю, поразці грибком і розтріскування", - йдеться в звіті ревізійної комісії. Однак скільки лісу гниє зараз на сочинських будівництвах - точно не відомо, тому що "не передбачений момент оцінки кількості фактично вирубаних дерев і обсягу отриманої деревини". Скільки лісу в цій плутанині вкрадено - теж не зовсім ясно.

Наприклад, для розчищення майданчика для будівництва санно-бобслейній траси підрядник зобов'язався вирубати 5347 дерев. Але якщо грунтуватися на тому, скільки він здав деревини після розчищення майданчика, виходить, що вирубано було 3093 дерева. Більше 2 тисяч дерев десь загубилися.

Примітно, що пропажею колод в загальному-то ніхто не турбувався - ситуацію прийняли такий, як вона є: "Подальші дії з деревиною здійснювалися виходячи з прийнятих до обліку обсягів деревини". Тобто скільки дали - стільки й взяли.

Зрубаним каштанам, які вкрасти чомусь не вдалося, пощастило менше: через неправильні умови зберігання стволи швидко загнили, після чого національний парк приймати деревину відмовився. Така історія трапилася відразу на трьох ділянках вирубки, і тепер, як констатує ревізійна комісія, "Олімпбуд" "понесе додаткові витрати з утилізації деревини та її транспортування до місця утилізації". Коротше, якщо б і ці дерева вкрали, всім було б менше мороки. Цих слів у тексті звіту немає, відзначають "Известия", але рівно такий висновок напрошується.
Просмотров: 425 | Добавил: администратор | Теги: На будмайданчиках Сочі масово розік | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]