Меню сайта


+ Добавить объявление VIP-обслуживание Эксклюзив- это выгодно! агентство недвижимости в Киеве Леонов и ко, недвижимость в Киеве, продажа квартир в Киеве доска объявлений Киев кредит в Киеве Подать бесплатно объявление в Авизо
Приветствую Вас, Гость · RSS 20.05.2024, 22:35
Главная » 2011 » Ноябрь » 1 » Ринок житла Кіпру можуть "підірвати" квартири, непридатні для тривалого проживання.
16:51
Ринок житла Кіпру можуть "підірвати" квартири, непридатні для тривалого проживання.
На перенасичених ринках Пафосу і Ларнаки на Кіпрі найближчим часом не вдасться скоротити обсяг пропозиції. Левова частка апартаментів була побудована для задоволення спекулятивних комерційних інвесторів. Такі об'єкти підходять для того, щоб "купити і перепродати", але непридатні для постійного проживання, вважають експерти.
Як пише Prian.ru з посиланням на портал Cyprus Property News, аналіз ситуації на ринку нерухомості Кіпру укупі з негативним прогнозом рейтингового агентства Moody's & Fitch, не додадуть оптимізму власникам житла в цій країні. Спеціаліст консалтингової компанії Leaf Research Павлос Лоізу підкреслює, що на кіпрському ринку склалася вибухонебезпечна ситуація, яка є результатом довгих років спекулятивного перевиробництва.
Обсяги нового будівництва скоротилися до мікроскопічних показників у зв'язку з жорсткістю правил банківського кредитування. Фінансові організації припиняють спонсорування нових проектів.
Як пояснює Павлос Лоізу, іпотечні програми виявляються невигідними для банків, оскільки кредит у цьому випадку видається під заставу майна, і банку доводиться протягом 9-12 років "наглядати" за житлом. До того ж, у випадку значної прострочення по кредиту виселити неплатника, щоб продати займані ним "квадрати", на практиці виявляється досить важко, особливо якщо це житло є місцем його постійного проживання.
На даний момент банки тиснуть на оцінювачів, щоб ті не знижували ціни на будинки, оскільки саме стабільність цін на житло дозволяє банкам зберегти видимість адекватної гарантії позик. Надалі фінансові установи, мабуть, будуть зазнавати труднощів через непрацюючих кредитів. Для того щоб повернути свої гроші, їм потрібно буде вигадувати більш "творчі" методи роботи.
В даний час на Кіпрі відзначається попит на екологічно дружнє житло, недорогі квартири для студентів, хороші заміські будинки і якісні апартаменти в центральних районах великих міст. Однак до тих пір, поки економічна ситуація в США і Європі не нормалізується, ринок нерухомості Кіпру не зможе відновитися. Але навіть коли це нарешті станеться, колишні обсяги транзакцій недосяжні, вважає експерт.
Падіння цін на кіпрському ринку нерухомості триває протягом шести кварталів поспіль. Однак навіть це не приваблює покупців: продаж як місцевим жителям, так і іноземцям неухильно знижуються.










Просмотров: 364 | Добавил: администратор | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]