Меню сайта


+ Добавить объявление VIP-обслуживание Эксклюзив- это выгодно! агентство недвижимости в Киеве Леонов и ко, недвижимость в Киеве, продажа квартир в Киеве доска объявлений Киев кредит в Киеве Подать бесплатно объявление в Авизо
Приветствую Вас, Гость · RSS 20.05.2024, 16:11
Главная » 2011 » Ноябрь » 8 » Щоб побороти пробки Київ побудує офісний "містечко"?
13:53
Щоб побороти пробки Київ побудує офісний "містечко"?
Один з варіантів вирішення проблеми з київськими пробками, з дефіцитом офісних площ, хмарочосами, які виростають у парках та на дитячих майданчиках, - будівництво окремого офісного «містечка», за прикладом Moscow-city або Ла-Дефанс в Парижі. Ця ідея обговорюється в Києві вже не перший рік, але з мертвої точки зрушила лише зараз. В рамках реалізації «Стратегії розвитку Києва» столична влада вирішила збудувати бізнес-містечко на околиці міста. Згідно з задумом, «Київ-Сіті» - а саме так вирішили назвати новий діловий центр столиці - буде складатися 10-15 бізнес-центрів, загальною площею мільйон чи три мільйони квадратних метрів. У КМДА вже провели ретельний аналіз майданчиків для бізнес-містечка і зробили по ним містобудівна і економічний розрахунок.
Київська влада вірять: реалізація проекту «Київ-Сіті» допоможе залучити до Києва мінімум два мільярди доларів інвестицій. При найкращому збігу обставин обсяг залучених інвестицій досягне 10 мільярдів. Все залежить від того який проект сподобається інвесторам: можна вибудувати 1000000000 квадратів, а можна п'ять. Інвесторам дадуть гарантії на Київ-Сіті. За словами заступника голови КМДА Руслана Крамаренка, місто готове витратити на підготовчі роботи (відведення землі, інженерне забезпечення) більше $ 200 мільйонів. А от для розробки проектної документації вже будуть шукати інвестора.
«Щоб місто не витрачав ще 200 мільйонів на проектну документацію, ми знайдемо інвестора, якому витрати на проект компенсує той, хто фінансуватиме будівництво. Так працює весь світ », - запевняє Крамаренко. У 2012 році, коли буде розроблена проектна документація, проведуть другий етап конкурсу - на пошуки інвестора, який профінансує два мільярди в будівництво офісного комплексу.
За словами міської влади, інвестори не повинні боятися вкладати гроші в такий масштабний проект, адже місто надасть інвестору всі необхідні гарантії, а земля буде виділятися через рішення сесії Київради. Осокорки або Іподром? Єдиної думки про те, де виросте бізнес-містечко, поки немає. Головний архітектор Києва Сергій Целовальник переконаний: найкраще такий центр побудувати на Лівому березі. «Там у нас знаходиться міжнародний аеропорт. Та й бізнесменові не обов'язково стояти в пробці на мостах через Дніпро для того, щоб приїхати в офіс до якогось призначеного часу і підписати договір », - упевнений він.
Влада виділила п'ять майданчиків:
• Район Одеської площі, територія іподрому і національного комплексу «Експоцентр Україна»,
• Осокорки-Північні, північніше Південного моста,
• Північна Теличка, між Південним і Дарницьким мостами,
• Район Дніпровської набережної,
• Район озера Вирлиця.
Географічно, на думку Крамаренко, найпривабливіший варіант - Теличка, але для реалізації проекту буде потрібно близько десяти років. Він пояснює, що перш ніж починати там будівництво необхідно викупити всю землю на Теличці, перенести промислові підприємства. Головний архітектор Києва Сергій Целовальник додає: там також є проблема з транспортом. «Перш потрібно будувати біля моста Патона трирівневу кільцеву розв'язку, щоб розвести авто, які скупчуються на Набережній», - упевнений він. На першому місці за перспективністю, на думку столичної влади, Осокорки, на другому - Теличка і Іподром. Нещодавно з'явилася ініціатива з розвитку ВДНГ - ці території у власності держави, так що не доведеться нічого викуповувати і виходить, будівництво можна буде розпочати вже через рік «Нам подобається місце іподрому, - розповів LB.ua головний архітектор Києва. - Туди впритул вже підібралося метро. Проїхавши по Кільцевій дорозі можна опинитися внизу на Столичному шосе, а там незакінчена розв'язка, до якої розробляється пропозиція щодо будівництва тунелю або мосту, він пройде під руслом Дніпра і вискочить на Лівому березі до Бориспільській трасі. Якщо дивитися на перспективу, то це місце теж буде зручним. Там близько 40 гектарів ». Вже в цьому місяці пройде архітектурний конкурс, де архітектори з усього світу намалюють свої пропозиції та опишуть техніко-економічні показники. Дані проекти будуть представлені інвесторам на інвестиційному форумі, який відбудеться в Києві та на міжнародній виставці інвестицій у Франкфурті.
«Ми хочемо підготувати техніко-економічне обгрунтування і презентувати на інвестиційному форумі всі п'ять майданчиків, щоб дати інвестору можливість вибрати, куди він може вкласти гроші за максимально короткі терміни побудувати», - обіцяє Руслан Крамаренко. Великій компанії зручно знаходиться не на Хрещатику. У мерії вірять, що «Київ-Сіті» звільнить адміністративний центр від офісів, розвантажить центральні вулиці та мости в години пік, а історичним будівлям допоможе знайти новий вигляд.
Більш того, на думку заступника голови КМДА Руслана Крамаренка бізнесменам буде зручно працювати не в центрі, так як не доведеться стояти в пробках по дорозі на роботу і додому. «До того як стати чиновником, я керівником однієї приватної компанії з персоналом понад 300 осіб. І мені було дуже зручно перебувати не на Хрещатику. І з точки зору навіть того, як добиратися в офіс, як їхати з роботи, - запевняє чиновник. - Наприклад, якщо інвестор вибере той же Іподром, то поряд - аеропорт «Жуляни», Виставковий центр, по прямій дорозі - «Бориспіль», поруч Окружна дорога ... ». До того ж, Крамаренко нагадав: ці будівлі будуть спеціально будуватися під офіси, значить там буде необхідна інфраструктура та умови для комфортної роботи. На думку Крамаренко, на реалізацію проекту потрібно близько 5 років. Після того як офісний центр буде побудований, туди зможуть переїхати від 30-80 тисяч осіб.
Просмотров: 536 | Добавил: администратор | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]