Меню сайта


+ Добавить объявление VIP-обслуживание Эксклюзив- это выгодно! агентство недвижимости в Киеве Леонов и ко, недвижимость в Киеве, продажа квартир в Киеве доска объявлений Киев кредит в Киеве Подать бесплатно объявление в Авизо
Приветствую Вас, Гость · RSS 20.05.2024, 22:54
Главная » 2011 » Октябрь » 31 » У Мосміськдумі розкритикували соціальну іпотеку для черговиків.
16:33
У Мосміськдумі розкритикували соціальну іпотеку для черговиків.
Контрольно-рахункова палата (КСП) Москви оцінила програму "Соціальна іпотека", за якою черговики можуть взяти кредит на придбання житла на пільгових умовах, як неефективну, заявила аудитор КСП Тетяна Юшина.
Ця програма діє в Москві з 2005 року, і з її допомогою міські черговики можуть придбати у власність жилі приміщення за пільговою, яка визначається з урахуванням собівартості будівництва житла, ціною. У рамках відповідної угоди у міській програмі беруть участь шість комерційних банків.
"Програма іпотечного кредитування працює неефективно. Треба працювати далі і думати, як збільшити ефективність. Наприклад, більшість громадян гасить кредити в перший рік, так що сенсу взагалі немає в такій іпотечній програмі", - сказала Юшина на засіданні бюджетно-фінансової комісії Мосміськдуми в понеділок . Її слова наводить агентство РИА "Новости".
У свою чергу, керівник департаменту житлової політики і житлового фонду Москви Микола Федосєєв не погодився з висновками КСП.
"Це одна з найбільш ефективних програм для черговиків. Нічого поганого, що людина захоче через рік погасити кредит. Місто все одно отримує всю вартість квартири з особистих коштів громадянина і від банку. У міста взагалі зобов'язання перед черговиками зобов'язання з надання безкоштовного житла, а тут хоч якісь гроші отримуємо ", - сказав Федосєєв.
За програмою "Соціальна іпотека" в 2010 році було видано 3,928 тисячі кредитів на придбання квартир, що знаходяться у власності міста.
"Соціальна іпотека" - одна з основних міських житлових програм, що дозволяє поліпшити житлові умови москвичів-черговиків шляхом придбання житла у власність з мінімальними витратами коштів - завдяки використанню іпотечного кредиту. Наприклад, сім'ї з трьох осіб, що складається на житловому обліку більше 15 років, можуть запропонувати придбати московську квартиру за ціною близько 10 тисяч рублів за квадратний метр. Для типової двокімнатної квартири площею 54 метри початковий внесок в 30% вартості складе 180 тисяч рублів, а "тіло" кредиту відповідно 360 тисяч рублів. У цьому випадку кредитний договір строком на п'ять років буде передбачати щомісячні виплати у розмірі трохи більше 8,5 тисячі рублів.
В рамках програми "Соціальна іпотека" місто надає субсидії ВАТ "Московське іпотечне агентство" (МІА), яке здійснює іпотечне кредитування жителів Москви, визнаних такими, що потребують поліпшення житлових умов, і рефінансування, тобто викуп іпотечних кредитів, виданих фізичним особам, у інших банків , що працюють на іпотечному ринку.










Просмотров: 409 | Добавил: администратор | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]