Меню сайта


+ Добавить объявление VIP-обслуживание Эксклюзив- это выгодно! агентство недвижимости в Киеве Леонов и ко, недвижимость в Киеве, продажа квартир в Киеве доска объявлений Киев кредит в Киеве Подать бесплатно объявление в Авизо
Приветствую Вас, Гость · RSS 20.05.2024, 22:54
Главная » 2011 » Октябрь » 31 » У Німеччині наймачам житла дозволили вішати на вікна піратські прапори.
16:49
У Німеччині наймачам житла дозволили вішати на вікна піратські прапори.
Наймачам та власникам житла в Німеччині дозволили народжувати дітей, впускати залітних папужок і приблудних черепашок і вішати на вікна піратські прапори.
Як повідомляє Prian.ru з посиланням на журнал Focus, практично абсурдний випадок трапився нещодавно в Саксонії, у місті Хемніц. Протягом кількох місяців жителі знімною квартири вели тяжбу із законним власником житла, відстоюючи своє право самовиражатися.
Історія набула широкого розголосу в німецькій пресі після того, як в лютому цього року місцевий суд першої інстанції ухвалив, що мешканці, повісити на вікно знімною квартири піратський прапор, ущемили права власників оной квартири і зобов'язані виплатити 1000 євро штрафу - в якості компенсації за недоотриманий дохід .
Подаючи до суду на самотню матір двох дітей, власниця квартири, якій належить весь прибутковий будинок, стверджувала що череп і кістки на чорному полотнище "відлякують потенційних наймачів і перешкоджають нормальному веденню бізнесу". Крім того, вона примудрилася угледіти в діях сімейства пропаганду фашистської символіки.
Зрештою, здоровий глузд все-таки взяв гору і суд федеральної землі Саксонії дозволив підліткам прикрашати свою кімнату так, як їм заманеться, однак виносячи своє рішення, судді не забули підкреслити, що "воно є одиничним і даний прецедент не може розглядатися, як дозвіл для мешканців знімних квартир завісити будинку подібними прапорами зверху донизу ".
Інший з останніх матеріалів, опублікованих у журналі Focus, присвячений проблемі утримання домашніх тварин. Не секрет, що знайти житло, власники якого будуть раді наявності у наймачів чотириногих вихованців, у Німеччині досить проблематично. У договорах оренди цей пункт частенько прописується окремим рядком. При цьому порушення домовленості може обернутися серйозним штрафом для наймача.
Відсутність дітей, домашніх тварин і шкідливих звичок на кшталт куріння, стають визначальними для власників при виборі наймача, особливо в умовах мегаполісів, де знайти підходяще житло зовсім непросто і власники житла диктують умови орендарям.
Однак, як відзначають експерти німецького ринку, і тут хороші новини є. Вони полягають в тому, що збільшення числа наймачів в результаті зміни сімейного стану наймача не є порушенням прав власника житла. При цьому власник може підвищувати орендну плату у зв'язку зі збільшенням кількості мешканців у найманій квартирі тільки у встановлені законом терміни та у відповідності з розцінками на оренду в регіоні.
Таким чином, женитися або вийти заміж, привести дружину або чоловіка в знімну квартиру і народити дитину наймачеві можна. А ось дати притулок у своєму помешканні собаку, кішку чи маму нового члена сім'ї дозволяється тільки в тому випадку, якщо в договорі оренди не зазначено число мешканців у найманій квартирі.
Більше того, мешканець може залишити у себе випадково залетіла канарку або хвилястого папугу, а от тримати в знімній квартирі улюблену собаку не менш улюбленої тітоньки на час двотижневої відпустки останньої дозволяється тільки після усної або письмової домовленості щодо даної можливості з власником житла і сусідами по будинку. І якщо хоч один з них виявиться проти, доведеться шукати готель для домашніх тварин.
Просмотров: 481 | Добавил: администратор | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]