Меню сайта


+ Добавить объявление VIP-обслуживание Эксклюзив- это выгодно! агентство недвижимости в Киеве Леонов и ко, недвижимость в Киеве, продажа квартир в Киеве доска объявлений Киев кредит в Киеве Подать бесплатно объявление в Авизо
Приветствую Вас, Гость · RSS 20.05.2024, 17:19
Главная » 2011 » Октябрь » 26 » У Петербурзі з'явився перший житловий хмарочос.
17:07
У Петербурзі з'явився перший житловий хмарочос.
У Санкт-Петербурзі завершено будівництво 35-го поверху першого в місті житлового хмарочоса. Висота побудованого комплексу становить 100 метрів, і поки це найвищий будинок у місті. За прогнозами експертів, житлові висотки в Північній столиці залишаться поодинокими, зате почнуть "підростати" офісні та адміністративні будівлі. Про це пише "Фонтакнка.ru".
Висота розташованого в Рибальському комплексу "Князь Олександр Невський" на сьогодні - найбільша в Петербурзі. Решта висотки, що досягають позначки 100 і 105 метрів, домагаються цього результату за рахунок шпилів, виступів та інших архітектурних надмірностей. Повноцінно 100-метрова висота ніде в місті не використовувалася, головним чином забудовники воліють працювати в діапазоні від 40 до 75 метрів.
За даними Colliers International, зараз у Петербурзі заявлені чотири проекти висотного (вище 100 м) будівництва - "Лахта-центр", Ozerki style Tower, офісний центр "Лідер" на площі Конституції і проект Icebridge на проспекті Більшовиків. До недавнього часу до цього переліку входила і висотка на місці кінотеатру "Зеніт", але зусиллями градозащітніков проект був блокований.
Експерти вважають, що висотне будівництво в Петербурзі буде розвиватися саме в секторі офісної нерухомості. "Висотний офіс - це престижно, - міркує ріелтор Леонід Сандалов. - Адже" Газпром "будує висотку не для того, щоб розмістити своїх менеджерів. А для того, щоб показати, що це" Газпром ". Тож тепер розгорнеться змагання між іншими фірмами - всі будуть намагатися показати, що вони не гірші. Буде боротьба за те, хто другий після "Газпрому", - як це відбувалося в Червоногвардійському районі, адже не дарма ж з'явилася ідея побудувати висотки біля Ладозького вокзалу. Те ж саме почнеться тепер на півночі міста ".
Нагадаємо, через рік після того, як стало відомо про наміри "Газпрому" побудувати 400-метровий будинок на Охтінском мису, з проектом будівництва дев'яти 150-метрових веж біля Ладозького вокзалу вийшла компанія "Адамант". Проте в 2011 році забудовник остаточно відмовився від своїх планів і зараз має намір звести торговий центр "Заневський каскад-3". Це буде, як пояснюють у компанії, "будівлю складної форми", зі скла і бетону, заввишки до 20 поверхів.
Як відзначають і аналітики, і архітектори, та й самі девелопери, будівництво висотних будівель в Петербурзі ведеться безсистемно - єдиними критеріями вибору появи домінант служать міркування економіки і можливість отримати узгодження.
Просмотров: 444 | Добавил: администратор | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]