Меню сайта


+ Добавить объявление VIP-обслуживание Эксклюзив- это выгодно! агентство недвижимости в Киеве Леонов и ко, недвижимость в Киеве, продажа квартир в Киеве доска объявлений Киев кредит в Киеве Подать бесплатно объявление в Авизо
Приветствую Вас, Гость · RSS 20.05.2024, 17:19
Главная » 2011 » Октябрь » 28 » У Росії підріс обсяг введення нового житла. Але тільки на околицях.
13:00
У Росії підріс обсяг введення нового житла. Але тільки на околицях.
Росстат опублікував дані про позитивну динаміку житлового будівництва за вересень 2011 року. А напередодні Мінекономіки в огляді соціально-економічної ситуації за вересень оголосило, що введення в експлуатацію житлових будинків в РФ у вересні вперше дозволив говорити про подолання кризи в цьому секторі. Однак на ділі більше схоже на те, що криза продовжується, вважає "Комерсант".

Динаміка вводів житла за період з початку року вперше в 2011 році вийшла в позитивну область (+2,8%) ". Саме вересневе зростання введення житлової нерухомості, на 21,3% більший, ніж у вересні 2010 року, забезпечив цей результат. Згідно даними Росстату, він склав 13,1 млн кв. м в третьому кварталі проти 11,4 млн кв. м у другому.

Як випливає з даних Росстата, вересневі успіхи в основному пов'язані з введенням в дію житлової нерухомості саме організаціями, а не громадянами, які здійснюють індивідуальне будівництво. Частка приватників в сукупному введенні в дію житлової нерухомості за січень-вересень 2011 року - 50,2%, що дещо менше середніх показників за минулі роки, вклад у позитивні дані вересня з великих регіонів внесли в основному приватники Дагестану і Ростовської області (там частка такої нерухомості в загальних обсягах - близько 80-85%). Зростання введення в дію багатоквартирних будинків забезпечили в січні-вересні, перш за все, Санкт-Петербург, Татарія, Челябінська і Новосибірська області.

При цьому для продовження кризи на будівельному ринку є всі підстави. Справа в тому, що саме в найбільших за обсягом введення житла регіонах, крім Санкт-Петербурга, відзначається найбільш глибокий спад введення в дію житлової нерухомості. Це в першу чергу Московська область, абсолютний лідер за цим показником серед всіх регіонів РФ, де в січні-вересні 2011 року спад склав 16,1%, Ставропольський край (9%), Краснодарський край (7%), Свердловська область (3, 7%).

Разом з Москвою, де здача житлової нерухомості в дію в січні-вересні лише на 0,8% вище, ніж у минулому році, ці регіони забезпечують чверть всього ринку житлової нерухомості в країні. При цьому моніторинг Мінекономіки зазначає, що у вересні сплеску будівельних робіт в РФ де-факто не було: зростання обсягу робіт в галузі після спаду в серпні склав (з урахуванням сезонності) лише 0,7%.
Просмотров: 397 | Добавил: администратор | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]