Меню сайта


+ Добавить объявление VIP-обслуживание Эксклюзив- это выгодно! агентство недвижимости в Киеве Леонов и ко, недвижимость в Киеве, продажа квартир в Киеве доска объявлений Киев кредит в Киеве Подать бесплатно объявление в Авизо
Приветствую Вас, Гость · RSS 20.05.2024, 16:37
Главная » 2011 » Ноябрь » 2 » Уго Чавес вирішив "приборкати" власників житла.
16:37
Уго Чавес вирішив "приборкати" власників житла.
На сьогоднішній день на ринку нерухомості Венесуели встановилися цілком капіталістичні відносини: ціни на покупку та оренду житла диктуються ринком, тобто залежать від балансу попиту і пропозиції. Проте влада країни вирішили приборкати апетити "жадібних капіталістів" і встановити межу щорічного прибутку, яка може бути отримана власником від здачі житла в найм на рівні 5% від вартості належного йому об'єкта нерухомості. Венесуельський парламент схвалив відповідний закон про оренду житла.
Як повідомляє Prian.ru з посиланням на The Washington Post, власники знімного житла вельми стурбовані прийдешніми змінами. Багато з них відкрито обурюються, стверджуючи, що новий закон ущемляє їх право на здійснення підприємницької діяльності та отримання прибутку, а також мають намір подати до суду і опротестувати його положення.
- Мешканців венесуельських трущоб пропонується переселити в "вертикальний місто"
Песимісти, ряди яких очолює Ахіллес Мартіні, президент палати власників нерухомості Венесуели, похмуро пророкують, що скасування ринкових відносин в сегменті оренди, зрештою, стане гробової дошкою на могилі самого інституту оренди житла як такого. Але основна причина невдоволення власників - не те, що держава штучно обмежує їх прибуток, а те, що орендар отримає право викупу житла, яке він знімав протягом 20 років і довше.
Крім цих нововведень, законодавці запропонували створити новий державний орган, який регулює орендні відносини. Передбачається, що дана структура зможе встановлювати максимально допустимий розмір орендної плати. Усі договори про оренду житла між власником і наймачем тепер необхідно буде реєструвати, інакше власникові загрожує штраф у розмірі 7000 доларів. Можна припустити, що укладення угод потрапить в залежність від дій корумпованих чиновників, а терміни підписання та оформлення документів зростуть.
Перевіркою договорів, що укладаються та вирішенням суперечок і конфліктних ситуацій теж будуть займатися чиновники. На даний момент в судах Венесуели розглядається більше 10 000 спорів між власниками знімних квартир і мешканцями, які заборгували за оренду і не бажають звільняти займані приміщення. Згідно з новим законом квартиранта-боржника можна буде виселити тільки в тому випадку, якщо держава надасть йому "інше гідне житло". Причому саме цей пункт подається громадськості як турбота держави про права власників.
Голова Асоціації власників міської нерухомості Роберто Орта вкрай негативно прокоментував соціалістичне починання влади. Він упевнений, що новий закон - це політичний хід уряду Уго Чавеса, яке і без того контролює ціни практично на всі основні товари і продукти харчування в країні. Нова законодавча ініціатива не враховує права власників житла, упевнений фахівець.
Варто відзначити, що це далеко не перша соціалістична починання уряду Уго Чавеса. Раніше влада вже заявляли, що готові побудувати два мільйона квартир для малозабезпечених і націоналізувати приватні вілли на архіпелазі Лос Рохес.
Просмотров: 415 | Добавил: администратор | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]