Меню сайта


+ Добавить объявление VIP-обслуживание Эксклюзив- это выгодно! агентство недвижимости в Киеве Леонов и ко, недвижимость в Киеве, продажа квартир в Киеве доска объявлений Киев кредит в Киеве Подать бесплатно объявление в Авизо
Приветствую Вас, Гость · RSS 20.05.2024, 21:13
Главная » 2011 » Май » 29 » Україна гармонiзує свої будiвельнi нормативи з Європою
21:12
Україна гармонiзує свої будiвельнi нормативи з Європою
Мiнiстерство регiонального розвитку, будiвництва та житлово-комунального господарства України направило на розгляд Уряду проект постанови «Про затвердження Порядку застосування будiвельних норм, розроблених на основi нацiональних технологiчних традицiй, та будiвельних норм, гармонiзованих з нормативними документами Європейського Союзу».

Про це повiдомив Вiце-прем’єр-мiнiстр України – Мiнiстр регiонального розвитку, будiвництва та житлово-комунального господарства Вiктор Тихонов. Вiн пояснив, що такий документ необхiдний для визначення механiзму одночасної дiї будiвельних норм, розроблених на основi нацiональних технологiчних традицiй, та будiвельних норм, гармонiзованих з нормативними документами Європейського Союзу. За словами урядовця, в Українi є чинними 228 будiвельних норм технiчного характеру, а також 145 будiвельних норм з питань цiноутворення. Вагомою складовою цих будiвельних норм є вимоги до проектування будiвель, конструкцiй та виробiв.

«За державними будiвельними нормами України, що розробленi на основi нацiональних технологiчних традицiй, протягом багатьох рокiв здiйснюється проектування та будiвництво об’єктiв на територiї України. Водночас за ними складно вирiшити питання мiжнародної торгiвлi конструкцiями, виробами, вiтчизняними проектами для будiвництва за кордоном. Також залишаються не вирiшеними питання будiвництва об’єктiв в Українi, що здiйснюється закордонними фiрмами, їх кредитування та страхування iноземними банками та страховими компанiями. Тому необхiдно приймати рiшення щодо переходу на застосування будiвельних норм, гармонiзованих з нормативними документами Європейського Союзу», - прокоментував Вiктор Тихонов.

Вiце-прем’єр-мiнiстр уточнив, що проект постанови розроблено на виконання Закону України "Про регулювання мiстобудiвної дiяльностi».
Просмотров: 471 | Добавил: администратор | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]