Меню сайта


+ Добавить объявление VIP-обслуживание Эксклюзив- это выгодно! агентство недвижимости в Киеве Леонов и ко, недвижимость в Киеве, продажа квартир в Киеве доска объявлений Киев кредит в Киеве Подать бесплатно объявление в Авизо
Приветствую Вас, Гость · RSS 20.05.2024, 23:10
Главная » 2011 » Ноябрь » 1 » Українцям рекомендують не поспішати з продажем землі.
18:02
Українцям рекомендують не поспішати з продажем землі.
Власникам земельних ділянок варто чекати піку ціни.
Прийняття земельної реформи породжує багато питань про продаж земельних ділянок і особливо про процедуру продажу сільськогосподарських земель. А ось поспішати з цим українцям поки не варто. Таку думку висловив керівник Держагентства земельних ресурсів Сергій Тимченко на прес-конференції 31 жовтня.
«Я не рекомендую продавати землю. На те є кілька причин: перша й основна - це те, що ціна на землю буде тільки підніматися. Якщо зараз за оцінками наших експертів 1 гектар коштує близько 300 євро, то в Польщі ця ціна становить 3 тисячі євро. Ось тому продавати землю зараз вкрай невигідно. Продавати її потрібно буде на піку ціни, а пік цей настане через 5-6 років », - заявив він.
Існує думка, що в перші роки після зняття мораторію слід встановити нижній граничний поріг вартості. Тоді в перші п'ять років після введення ринку земель нижній поріг ціни на землю буде складати близько 12 тисяч гривень за гектар. Якщо не встановлювати нижній поріг, то вартість одного гектара землі буде дорівнює приблизно 300-500 євро. При цьому вартість ділянок буде весь час зростати.
Нагадаємо, що багато експертів виступають за якнайшвидше скасування мораторію на продаж землі. На їхню думку, це допоможе викорінити обкрадання українців. З іншого боку фермери зажадали від міністра Миколи Присяжнюка продовжити заборону на продаж земель сільськогосподарського призначення.
Просмотров: 458 | Добавил: администратор | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]