Меню сайта


+ Добавить объявление VIP-обслуживание Эксклюзив- это выгодно! агентство недвижимости в Киеве Леонов и ко, недвижимость в Киеве, продажа квартир в Киеве доска объявлений Киев кредит в Киеве Подать бесплатно объявление в Авизо
Приветствую Вас, Гость · RSS 20.05.2024, 19:59
Главная » 2011 » Ноябрь » 1 » В армію США беруть андроїда.
17:47
В армію США беруть андроїда.
Андроїд PETMAN буде використовуватися для тестування уніформи, захисних костюмів та інших засобів підтримки життєздатності військовослужбовців.
Ще пару років тому PETMAN (Protection Ensemble Test Mannequin) являв собою безладний набір електроніки, з'єднаної з гідравлікою. Тепер це повноцінний робот, чия вага (80 кг) і габарити відповідають людським. У нього ті ж чотири кінцівки - правда, відсутня голова, яку замінив червоний проблисковий маячок.
Механічний рекрут вміє пересуватися в різному темпі, стрибати, присідати, віджиматися і зберігати рівновагу навіть при зовнішньому впливі. Його фізіологія також імітує людську - принаймні до того ступеня, яка необхідна при випробуванні предметів солдатського гардероба в реальних умовах і з максимально можливим для машини рівнем правдоподібності. Приміром, PETMAN здатний регулювати температуру свого корпусу і виділяти піт.
Розробила пристрій американська компанія Boston Dynamics, яка тісно співпрацює Пентагоном. Раніше цього року вона одержала замовлення на створення робота-гепарда, який повинен тягати на собі вантажі з великою швидкістю. А з 2008 року у ЗС США почали надходити робомули BigDog, здатні переносити 150 кг на 20-кілометрову дистанцію зі швидкістю до 8 км / год і пересуватися по пересіченій місцевості і схилах.
Резонне питання, чи може PETMAN хоча б у теорії тримати в руках зброю, Boston Dynamics залишає без відповіді. Нинішня версія на це точно не здатна, але хтозна, чи не додасться чи найближчими роками до безпілотної авіації штучна піхота.
Джерело
Просмотров: 489 | Добавил: администратор | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]