Меню сайта


+ Добавить объявление VIP-обслуживание Эксклюзив- это выгодно! агентство недвижимости в Киеве Леонов и ко, недвижимость в Киеве, продажа квартир в Киеве доска объявлений Киев кредит в Киеве Подать бесплатно объявление в Авизо
Приветствую Вас, Гость · RSS 20.05.2024, 18:08
Главная » 2011 » Ноябрь » 2 » Вчені хочуть записати дані на одному фотони світла.
17:14
Вчені хочуть записати дані на одному фотони світла.
Дослідницька група з Університету Альберти працює над інноваційною технологією оптичної передачі інформації за допомогою одного фотона.
Сьогодні передача інформації, наприклад тексту, аудіо або відео, може здійснюватися за допомогою лазерного променя, який відправляє мільярди фотонів по волоконно-оптичному кабелю. Це ефективний спосіб, що дозволяє передавати величезні обсяги інформації з континенту на континент. Однак поширення даних хвилями світла - це «голубина пошта» у порівнянні з колосальними можливостями передачі інформації за допомогою одиночних фотонів.
На жаль, ефективна генерація одиночних фотонів для практичного застосування поки є серйозною технічною проблемою. Канадські вчені планують вирішити її за допомогою метаматеріалів - особливих наноструктур, які мають особливі властивості.
У перспективі метаматеріали зможуть ефективно збирати окремі фотони світла і передавати їх. Робота вчених з Університету Альберти відрізняється від аналогічних досліджень їхніх колег, які намагаються приєднати поодинокі фотони до електронної хвилі.
Електрони і фотони утворюють плазмову хвилю, яка може передаватися на металевій нанодротиків. Це перспективний напрям досліджень, але робота канадських вчених свідчить про те, що поодинокі фотони більш придатні для передачі комп'ютерних даних і дозволять закодувати набагато складнішу інформацію на одному-єдиному фотона. Це кардинально збільшить швидкість передачі даних до рівнів, не порівнянних з жодним іншим способом передачі інформації. Крім того, одиночний фотон може нести коди шифрування, набагато складніші, ніж сучасні паролі, які використовуються для захисту конфіденційних даних.
За розрахунками канадських вчених, на розробку і впровадження нової технології знадобиться не менше 10 років, та й то - перші продукти будуть призначені насамперед для військових, для яких потрібні надзвичайно високий рівень шифрування даних при великих обсягах, що передається.
Джерело
Просмотров: 501 | Добавил: администратор | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]