Меню сайта


+ Добавить объявление VIP-обслуживание Эксклюзив- это выгодно! агентство недвижимости в Киеве Леонов и ко, недвижимость в Киеве, продажа квартир в Киеве доска объявлений Киев кредит в Киеве Подать бесплатно объявление в Авизо
Приветствую Вас, Гость · RSS 20.05.2024, 17:00
Главная » 2011 » Октябрь » 26 » Ветеранів ВВВ та "лже-пайовиків" прописали в одних і тих же квартирах.
17:52
Ветеранів ВВВ та "лже-пайовиків" прописали в одних і тих же квартирах.
Сім'ї ветеранів Великої Вітчизняної війни та учасники програми соціальної іпотеки в Високогористий районі Татарстану, отримали квартири в новому будинку, не можуть вважати себе повноправними господарями житла, оскільки права на їх квартири заявили несподівано з'явилися пайовики. Про це повідомляє РИА "Новости" з посиланням на заступника виконавчого директора Державного житлового фонду (ГЖФ) при президенті республіки Марата Надиршіна.
Керівництво республіканського ГЖФ вважає, що мова йде про шахрайство, і звернулося до правоохоронних органів із заявою про порушення кримінальної справи стосовно лже-пайовиків.
"У 2010 році Державний житловий фонд при президенті Республіки Татарстан придбав недобудований житловий будинок у збанкрутілої компанії-забудовника. Ми добудували будинок ще в минулому році, після оформлення об'єкта відповідно до закону, уклали договори з ветеранами ВВВ, учасниками програми соціальної іпотеки, і вже в травні цього року вручили їм ключі. А потім несподівано з'явилися 17, як вони себе називають, пайовиків і звернулися до суду про визнання за ними права власності на ці квартири ", - сказав Надиршін.
В даний час в 17 оспорюваних квартирах проживають десять ветеранів Великої Вітчизняної війни і сім сімей учасників програми соціальної іпотеки.
За словами співрозмовника агентства, відповідно до федерального законодавства, всі угоди з нерухомістю проходять через реєстраційну палату, і якби з цього дому був договір пайової участі, то він обов'язково був би зареєстрований.
"Перш ніж придбати цей будинок, ми перевірили його через Регпалате. За всіма документами будинок виявився" чистий ", ніяких обтяжень, ніяких обмежень по ньому не було", - підкреслив він.
За словами заступника виконавчого директора республіканського ГЖФ, несподівано з'явилися пайовики, швидше за все, є шахраями.
"Як вони стверджують, укладали ці договори пайової участі в 2007 році, але їх договору не були зареєстровані в регпалате. Раз через реєстраційну палату договору не проходили, отже, вони незначні", - пояснив він.
Надиршін повідомив, що всі пайовики, які заявили права на квартири в райцентрі Висока гора, є співробітниками однієї фірми - ТОВ "Связьстрой-Плюс", всі вони - жителі Казані, і серед них багато родичів. Крім того, як зазначив співрозмовник агентства, ніхто з них не вносив оплату своїх часток через банк.
"Все платіжні документи складені цією ж компанією," Связьстрой-Плюс "- гроші вносилися нібито через касу. Жоден пайовик не оплачував через банк - платіжного документа зі штампом банку ні в кого немає. Все йде всередині однієї фірми. У нас немає впевненості в те, що ці прибуткові касові ордери достовірні ", - зазначив представник ГЖФ.
Високогористий районний суд, куди пайовики звернулися з заявою про визнання за ними права власності на дані квартири, на думку Надиршіна, не врахував того, що представлені ними договору не відповідають федеральному закону.
"Ми клопотали про те, щоб суд розглянув первинні документи - прибуткові касові ордери - і зажадав із банку документи, що підтверджують прибуткування та інкасування коштів (якщо в касу були прийняті гроші всіх 17 пайовиків, це гроші не маленькі - близько 25 мільйонів рублів) саме в той момент, в 2007 році. Але цього зроблено не було. Суд не розглянув ці аргументи і поки прийняв рішення на користь пайовиків ", - зазначив заступник виконавчого директора ГЖФ.
Надиршін повідомив, що фонд звернувся до правоохоронних органів із заявою про порушення кримінальної справи за фактом шахрайства. В даний час, за його інформацією, документи розглядаються. З ініціативи фонду проводиться експертиза щодо встановлення давності виготовлення договорів купівлі-продажу, договорів позики та документів про внесення грошових коштів, яка повинна встановити відповідність дати, зазначеної в документах, і фактичного часу їх виготовлення.
"Я сподіваюся, що ця перевірка підтвердить факт шахрайства, буде порушено кримінальну справу, і ми зможемо подати до суду за нововиявленими обставинами", - підкреслив він.
Заступник виконавчого директора регіонального ГЖФ також зазначив, що в даний час ветерани та учасники програми соціпотекі проживають у своїх квартирах, їх ніхто не виселяв, і хвилюватися їм не варто.
Просмотров: 455 | Добавил: администратор | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]