Меню сайта


+ Добавить объявление VIP-обслуживание Эксклюзив- это выгодно! агентство недвижимости в Киеве Леонов и ко, недвижимость в Киеве, продажа квартир в Киеве доска объявлений Киев кредит в Киеве Подать бесплатно объявление в Авизо
Приветствую Вас, Гость · RSS 20.05.2024, 19:59
Главная » 2011 » Октябрь » 27 » ЗМІ: Ще один підмосковний ліс, Подушкінскій, "став жертвою" будівництва платної траси.
13:45
ЗМІ: Ще один підмосковний ліс, Подушкінскій, "став жертвою" будівництва платної траси.
У Одинцовському районі Московської області сталася чергова вирубка лісу у великих масштабах, повідомляють "Нові вісті". Через Подушкінскій ліс, вік якого більше тисячі років, буде пролягати платний дублер Мінського шосе протяжністю 18,5 км.

Подушкінскій ліс площею понад 2,6 тисячі га є своєрідним зеленим щитом столиці. Цілий рік сюди приїжджають відпочивати тисячі жителів міста Одинцово і москвичів. Також тут на єдиній в районі лижероллерной трасі ім. Лариса Лазутіна тренуються професійні спортсмени.

- Заради резиденції ФСТ "зрушать" кордону Подушкінского лісопарку


Сьогодні більша частина цього зеленого масиву вже вирубано, родючий шар грунту знято. На ділянці, де пролягатиме траса-дублер, не залишилося і пеньків - все вирівняли, повідомляє газета. "У даній ситуації порушується режим охорони природно-рекреаційного комплексу, де забороняється будівництво доріг та перекладів земель з лісового фонду", - коментує стан справ керівник і координатор сектору "Заказник" дружини охорони природи біофаку МГУ Вілен Лупачік. За словами активіста, "в 60-і роки режим охорони цього природного комплексу був краще: тут нічого не будували".

Переведення частини земель 106,3 га Подушкінского лісу з категорії земель лісового фонду в категорію земель промисловості, енергетики та транспорту був здійснений 15 квітня цього року розпорядженням уряду РФ 663-р. Перша в Московській області платна траса-дублер пройде від розв'язки на вулиці Молодогвардійська в Москві до 33-го км Мінського шосе, в обхід міста Одинцово. Якщо вірити проекту, вона буде розсікати ліс на дві частини. Саме це може стати, на думку Вілена Лупачіка, першопричиною загибелі природного комплексу. "Ліс - це не набір дерев, а жива система, - продовжує Лупачік, - і вплив дороги на нього буде катастрофічним".

"Розширити Можайське і Мінське шосе неможливо, - наводить" НИ "свої аргументи директор ВАТ" Головна дорога "і безпосередній забудовник північного обходу міста Одинцово Михайло Плахов. - Вільного простору на карті для майбутньої швидкісної восьмисмуговий дороги немає". Варіант споруди естакади, за словами Плахова, занадто дорогою. Всі дозволи, без яких неможливо приступити до будівництва дороги, отримані, уточнює Михайло Плахов. "Наша організація займається безпосередньо будівництвом, а всі узгодження, у тому числі й екологічні слухання, проводило зі свого боку держава", - додає Плахов.

Прес-секретар Федерального агентства лісового господарства (Рослесхоз) Вікторія Миронова дала зрозуміти, що, будучи виконавчою владою, їх відомство не вправі обговорювати постанови уряду. "Ми їх виконуємо", - говорить Миронова.

Активіст руху захисників Подушкінского лісу Олександр Чигрин запевняє, що питання прокладки через ліс траси з місцевими жителями не узгоджувалося. "Як отримувати та будівництво дороги без узгодження з мешканцями, по суті, - порушення статті 42 Конституції РФ, що дає право кожному громадянинові нашої країни на сприятливе навколишнє середовище", - додає Вілен Лупачік. Учасники дружини охорони природи біофаку МДУ ще в серпні направили листа на ім'я генпрокурора РФ Юрія Чайки, але відповіді поки немає. Тим часом місцеві жителі і активісти планують проведення потужної кампанії на захист лісу.
Просмотров: 466 | Добавил: администратор | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]